Inspiration til hjemmekontoret

Indtil for et par år siden var hjemmearbejde en sjælden mulighed på de fleste arbejdspladser. Det var absolut ikke noget, der kunne lade sig gøre. Men under corona-pandemien blev hjemmearbejde pludselig noget, de fleste af os skulle finde os til rette i.

Selvom mange af os efterhånden er vendt tilbage på arbejdspladserne igen, så er mange virksomheder mere fleksible i dag, når det gælder hjemmearbejde. De har set, at hjemmearbejde ér en mulighed – og nogle medarbejdere trives godt med den løsning. Derfor er det stadig relevant at tale om hjemmekontoret, og hvordan vi bedst kan indrette det.

Indhent tilbud på kontorartikler

Her på siden finder du lidt inspiration til hjemmekontoret. Du kan læse om, hvad du bør tænke over, når du skal indrette hjemmekontor. Hvilke møbler der skal være, hvordan pladsen optimeres, og hvordan du danner de bedste rammer for et godt hjemmekontor.

Vil du gerne have tre tilbud på kontorartikler til hjemmekontoret? Eller har du brug for rådgivning til indretning af hjemmekontoret? Det kan du få lige her.

lyst hjemmekontor

Har du endnu ikke indsendt en opgave?

De bedste møbler til hjemmekontoret

Et godt hjemmekontor kan være mange ting. Det kommer i bund og grund an på, hvad man har behov for. Skal det bare være et lille kontor til at klare småopgaver i dagligdagen – eller skal det fungere som en decideret arbejdsplads? Skal det være med en computerskærm, eller med plads til mere kreative ting?

Her er det godt at overveje, hvilken type møbler du har behov for i hjemmekontoret. Skal du bruge en lang arbejdsdag på hjemmekontoret, er det en god idé at indrette hjemmekontoret med gode kontormøbler. Vigtigst af alt skal det være kontormøbler, som er ergonomiske, så du kan passe godt på din krop.

Vælg det rette arbejdsbord

Når du skal vælge et skrivebord eller arbejdsbord til hjemmekontoret, er det først og fremmest vigtigt at overveje, hvad det skal bruges til. Du skal også overveje, hvor ofte det skal bruges. Det er vigtigt at tænke over, for at du kan finde ud af, hvilken størrelse skrivebord, du har behov for.

Skal du have en decideret hjemmearbejdsplads, eller bruger du mange timer ved skrivebordet, kan det være godt at vælge et hæve-sænkebord for komforten og ergonomiens skyld. Her kan du nemlig både stå og sidde ved bordet, så du kan skifte stilling i løbet af dagen. Din krop har nemlig ikke godt af at sidde ned en hel arbejdsdag. Er det ikke en mulighed, er det godt at du kommer op og bevæger dig i løbet af arbejdsdagen. Gå en lille tur, eller lav lidt udstrækningsøvelser eller yoga.

Vil du gerne vide mere om, hvordan du kan indrette dit hjemmekontor ergonomisk? Så læs vores artikel om hvordan du indretter et ergonomisk hjemmekontor.

Skal du ikke tilbringe så mange af dagens timer ved arbejdsbordet, kan du også vælge et almindeligt skrivebord uden hæve-sænkefunktion. Her har du også mulighed for at tænke lidt mere over indretningen og vælge noget i et design, der passer din smag. Det gør sig også gældende, hvis kontoret skal indrettes i et hjørne af stuen. Her kan det være rart at vælge noget, der passer til indretningen i hjemmet.

hjemmekontor med træbord

Vælg en god kontorstol

Mange er kommet til at døje mere med ryggen, efter hjemmearbejdet under corona-pandemien. Dette skyldes især at mange ikke havde et ordentligt hjemmekontor, der var indrettet til de lange arbejdsdage på en kontorstol.

En ergonomisk kontorstol er nøgleordet, når det gælder hjemmearbejde (foruden hæve-sænkebordet). Læs mere om valg af kontorstole her. Du kan også overveje at kombinere med en pilatesbold, der giver dig mulighed for at variere din siddestilling.

Når du skal vælge kontorstol, skal du også kigge på underlaget. Bløde hjul er bedst på hårde gulve som trægulv, fliser og klinker. Hårde hjul egner sig bedre på gulvtæpper eller kontorstoleunderlag.

Går du op i design, frem for funktion og komfort, er det selvfølgelig også værd at overveje, hvordan kontorstolen skal se ud. Skal det være en stol, der skal stå fremme i et hjørne i stuen, og er det ikke en stol, der skal bruges mange timer i løbet af dagen, kan du fint gå efter et lidt flottere design. Heldigvis er der mange kontorstole på markedet, hvor der både er tænkt over ergonomi og et flot design.

Optimer hjemmekontoret med opbevaring

Hvad har du brug for på dit hjemmekontor? Skal der være plads til papirer, bøger og diverse kontorartikler? Skal du have plads til en printer?

Skal du indrette et lille hjemmekontor, gælder det om at være kreativ med opbevaringen. Her kan det være en god idé at indrette i højden: Hæng hylder op over skrivebordet, gerne flere over hinanden, så du kan udnytte pladsen helt op til loftet. Her kan du have plads til bøger, papirer og forskellige små kontorartikler. Du kan også finde en bred hylde, som du kan stille printeren på, så den ikke tager plads på skrivebordet.

Du kan også finde smarte opslagstavler, hvor det er muligt at hænge små beholdere op, hvor du kan have skriveartikler. Her kan du også bruge opslagstavlen til vigtige dokumenter, eller bare lidt fine billeder eller nips for at skabe lidt mere hyggelige omgivelser.

lille hjemmekontor med opbevaring

Indret hjemmekontoret lyst

Lys er vigtigt for at vi kan arbejde optimalt. Det får os til at slappe af, og det giver mere energi. Placer med fordel skrivebordet med siden til vinduet, og sørg for at have gode gardiner, der kan trækkes for, hvis sollyset er for kraftigt. Sørg også for at have gode arbejdslamper, der kan justeres, samt god belysning i loftet.

Det er en god idé at holde øje med, at lyset udefra og fra lamper ikke generer og skaber genskær på computerskærmen. Placer din skærm og lamper, så det ikke bliver et problem.

Indret med farver eller ej

Om du er til farver eller ej er en individuel sag. Generelt kan det dog være en god idé at indrette hjemmekontoret med lidt dæmpede og varme farver, der ikke forstyrrer øjnene. Du kan pifte det op med plakater, billeder og andre pyntegenstande. På den måde kan du også nemmere ændre på det, hvis det ikke lige passer dig alligevel. At skifte plakater og pyntegenstande ud er lidt nemmere end at skulle male en hel væg. Men vælg den løsning, der passer dig og din stil bedst.

Er pladsen trang?

Skal du indrette et lille hjemmekontor eller bare et lille hjørne i stuen eller soveværelse? Så kan det være godt at tænke i mere praktiske løsninger. Her kan du overveje at vælge et smart reolsystem med indbygget skrivebord. Vælg eventuelt en model, som kan klappes op.

Det kan også være, du har plads til et smalt skrivebord, hvor du bare kan have en bærbar stående, hvis du ikke skal have en fast hjemmearbejdsplads. Her kan du i højere grad overveje design og vælge en smart løsning, der passer godt til dit hjem.

Har du endnu ikke indsendt en opgave?

Ofte stillede spørgsmål

Du skal overveje, hvor meget plads du har til kontormøbler – skal det være et lille hjørne i stuen, er det bedst at gå efter et smalt skrivebord og en diskret kontorstol. Har du et værelse til kontor, kan du slå dig mere løs – overvej møbler, evt. skærme, lys og opbevaringsløsninger.

Det er altid bedst at gå efter en ergonomisk model, men overvej om du har brug for højt eller lavt ryglæn, armlæn mm. Overvej også hvor mange indstillingsmuligheder, du ønsker.

Det afhænger af dit arbejde, men de fleste vil have behov for en computer eller laptop + ekstra skærm. Det kan også være en fordel af have en printer, og så skal du selvfølgelig have arbejdsbord, kontorstol og eventuelle opbevaringsmøbler og diverse kontorartikler.