Sådan vælger du den rigtige printer til kontoret

Du har brug for en printer på kontoret – men hvad for en skal det være? Det kan være svært at finde ud af, hvilken printer du har behov for, og der er mange faktorer, der spiller ind. Hvor meget skal den kunne printe? Hvor hurtigt skal den printe? Og hvad skal den printe? Det kan også være en god idé at overveje, om det skal være en multifunktionel printer med print, scan og kopi. Det er de primære ting, du bør have styr på, inden du køber en printer til kontoret.

Indhent tilbud på printere til dit kontor

Har du brug for hjælp til at vælge den rette printer? Eller er du på udkig efter en leverandør? Udfyld formularen og få tre tilbud på printere til kontoret.

person bruger printer

Har du endnu ikke indsendt en opgave?

Laserprinter eller inkjetprinter til kontoret – eller noget helt tredje?

De mest almindelige printere til kontoret er laserprinteren og inkjetprinteren. Der findes dog også en såkaldt LED-printer, som fungerer lidt på samme måde som en laserprinter men billigere, samt en solidinkprinter, der ofte er en mere miljøvenlig løsning. Der findes også de multifunktionelle printere, hvor der både er print, scan og kopi i én maskine.

Det er derfor vigtigt at overveje, hvad der er behov for til kontoret. Herunder kan du læse lidt mere om de forskellige typer printere, der er på markedet.

Laserprinter

Skal der printes meget, kan det være en fordel at gå efter laserprinteren. Den findes både i sort/hvid og som farvelaserprinter. Sidstnævnte bruges ofte i virksomheder, som arbejder med grafisk design, fordi denne type printer hurtigt og effektivt kan udskrive logoer og grafisk materiale som brochurer mm.

En sort/hvid laserprinter egner sig ikke godt til foto og grafisk materiale – den er bedst til kontorer, hvor der skal udskrives mange tekstdokumenter, regneark, breve og lignende.

Laserprinteren findes også som storformatprinter, hvis virksomheden har behov for at printe større materialer som plakater og skilte. Disse fås både til sort/hvid og farver.

Ofte er laserprinteren dyrere ved køb. Desuden er tonerpatroner dyrere end blækpatroner, men på sigt kan den vise sig at være en god og budgetvenlig løsning, da den kan printe større mængder per toner. Særligt farvelaserprinteren er en stor investering, så det er vigtigt at overveje, om sådan en er nødvendig.

Inkjetprinter

Inkjetprinteren egner sig godt til kontorer, hvor printbehovet ikke er så stort, og hvor der er behov for at printe høj fotokvalitet og opløsning. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at inkjetprinteren ikke udskriver så hurtigt som laserprinteren.

Nogle typer inkjetprintere kan også printe på andre materialer – det kan være overføringspapir til tekstil, lærreder, samt cd og dvd.

Blækprintere eller inkjetprintere er som regel billigere end laserprinteren, både ved køb af selve printeren og ved køb af blækpatroner.

Mand venter på printer

LED-printer

En LED-printer egner sig fint til tekst – og til det lave printforbrug. Den er billigere end mange andre typer printere, og desuden støjer den mindre end de fleste andre printere. LED-printeren minder meget om laserprinteren ved at den udskriver på samme måde. Den væsentlige forskel er, at den bruger små lysdioder frem for laser.

Solidinkprinter

En solidinkprinter fungerer sådan, at den smelter nogle særlige voksagtige blokke, som derefter sprøjtes på papiret. De går også under navnet fast blæk. Denne type printer er mere miljøvenlig, fordi dens blæk er i fast form og derved ikke har behov for at være i en plastbeholder, som det er tilfældet med toner og blækpatroner.

Vi ser ikke så mange solid ink printere i Danmark, men det kan være et udmærket valg, hvis du ønsker en printer, der er hurtigere end inkjetprinteren, og som er mere miljøvenlig og nem at betjene. Dog er kvaliteten på prints og fotos ikke så god som inkjet – den læner sig derimod mere op ad laserprinteren.

All-in-one printer

Multifunktionelle printere eller all-in-one printere, som de også kaldes, er en multifunktionel maskine, hvor du både kan printe, scanne og kopiere. Det kan være en smart løsning på kontoret, da det ofte også er nødvendigt at kunne scanne eller kopiere dokumenter. Hvis der ikke allerede er en kopimaskine eller scanner på kontoret, kan det derfor være en god idé at vælge en all-in-one printer. Den er nemlig også pladsbesparende – og så er de efterhånden ikke så dyre igen.

All-in-one printeren er dermed et populært valg på mange kontorer.

mand bruger all-in-one printer

Vælg den rigtige printer til kontor

Når du skal vælge en printer til kontoret, er der altså flere ting, du bør overveje:

  • Skal den printe sort/hvid og/eller farve?
  • Skal den printe tekstdokumenter eller foto og grafisk materiale?
  • Hvor mange skal bruge printeren?
  • Hvor hurtigt skal printeren kunne printe?
  • Skal det være en all-in-one printer med kopi, scan og print?
  • Hvilke funktioner skal printeren have?
  • Skal printeren være trådløs?

 

Det nytter ikke så meget at købe en sort/hvid printer, hvis I har behov for at printe grafisk materiale i farve. Det er ikke nødvendigt med en fotoprinter, hvis der primært skal printes dokumenter. Og så er det vigtigt at overveje, hvor mange der har adgang til printeren, hvor hurtigt skal den printe, og skal den være trådløs og med Wi-Fi eller Bluetooth?

Desuden kan det være en god idé at overveje, om I skal have en smart multifunktionel printer med både kopi, scan og print. Det kan nemlig være en god løsning til kontorer, hvor der ikke er plads til en masse maskiner. Desuden kan det være mere energibesparende, fordi der ikke skal være flere maskiner koblet til strøm.

Der er faktisk også stor forskel på printere til erhverv og til hjemmet – så det kan måske være nok så fristende at gå efter en lille fiks printer, men det kan være, at den egner sig bedre til hjemmebrug, end en arbejdsplads hvor mange ansatte skal have adgang til den.

Er du på udkig efter en printer til hjemmekontoret? Læs mere om printer til hjemmekontoret her.

En billig kontorprinter er ikke altid den bedste løsning

Pris og kvalitet har det med at hænge sammen – og det gælder også med printere. Og ofte er det sådan, at en billig printer sjældent vil være den billigste løsning på sigt.

En billig printer kan være nok så fristende, men på sigt kan den hurtigt være dyr i drift, når der skal købes patroner til. Desuden kan printerpatronerne til billige printere sjældent udskrive mange sider, sammenlignet med dyrere modeller. Det kan derfor være en god idé at kigge lidt på printforbruget, før du vælger en billig printer til kontoret. Prisen per print kan nemlig godt være dyrere på de billige printere.

Skal der printes meget og ofte, vil det som regel bedre kunne betale sig at gå efter en lidt dyrere printer af god kvalitet. På sigt vil det nemlig bedre kunne svare sig – både fordi den er bedre til at udnytte mængden af toner eller blæk, og fordi den printer hurtigere og af bedre kvalitet.

Har du endnu ikke indsendt en opgave?

Ofte stillede spørgsmål

Det kommer an på, hvad I har behov for på arbejdspladsen. Skal der primært printes tekstdokumenter, kommer I langt med en laserprinter til sort/hvid. Til forskellige typer materiale, herunder grafisk materiale, kan det være en fordel at gå efter en inkjetprinter eller en farvelaserprinter.

Det kommer an på, hvad I printer mest på kontoret. Til tekst vil en sort/hvid printer være bedst, men skal der printes billeder og grafisk materiale, kan det være bedre at gå efter en farveprinter.

Overvej hvad der skal printes, hvor store mængder, der skal printes, samt om det skal være farve eller sort/hvid. Tænk også gerne over, hvad printeren må koste.