Professionel vinduespudsning til erhverv

Vinduer bliver lige så hurtigt snavsede på en arbejdsplads som i privaten, men på arbejdspladen bør man være ekstra opmærksom på, at rene vinduer fremstår mere professionelt end fedtede ruder. Netop derfor er det vigtigt at sørge for regelmæssig vinduespudsning på jeres arbejdsplads.

Vinduespudsning til erhverv er en ganske stor branche, og der findes derfor ikke den bygning, hvis vinduer ikke kan pudses – uanset størrelse og placering. De fleste professionelle vinduespudsere har teleskopstænger, der kan vaske vinduer i op til tredje sals højde. Er jeres vinduer placeret højere op i en bygning, skal man have en lift i brug. En god tommelfingerregel er derfor også, at prisen for vinduespudsning stiger, når vinduerne sidder højere oppe end tredje sal.

Få 3 til bud fra vinduespudsere i dit område

Bestil 3 helt gratis og uforpligtende tilbud fra vinduespudsere i dit område.

Du kan starte med at læse vores artikel om, hvad du skal være opmærksom på når du skal vælge en vinduespudser til dit kontor. 

mand pudser vinduer

Har du endnu ikke indsendt en opgave?

Hvorfor skal man prioritere professionel vinduespudsning på sin arbejdsplads?

Vinduespudser til erhverv er en standard service, som langt de fleste arbejdspladser prioriterer i deres budget og udgifter. Rene, skinnende vinduer sender nemlig et klart signal til både medarbejdere og kunder og sågar naboer og tilfældige folk, der går forbi. I ville som arbejdsplads heller ikke have beskidte og ulækre toiletter, vel?

Vinduespartierne i erhvervsbygninger og især i indgangspartiet er ofte store og synlige og med til at skabe førstehåndsindtrykket af ikke blot bygningen, men også selve virksomheden. Netop derfor bør det prioriteres, at de jævnligt vaskes og pudses af professionelle fagfolk.

Det er måske ikke alle som tænker over det, men rene vinduer giver også optimale muligheder for et godt lysindfald i kontorlandskabet og derfor et godt arbejdsmiljø, man kan arbejde behageligt og effektivt i. I Danmark er vinterhalvåret mørkt, mens sommerhalvåret har lange dage med sol. For at udnytte lyset bedst muligt både om vinteren og om sommeren, bør jeres arbejdsplads altid have rene vinduer. Rene vinduer lukker simpelthen mere sollys ind i bygningen end beskidte vinduer gør.

Hvordan pudser man vinduer på arbejdspladser?

Vinduespudsning på arbejdspladser foregår på samme som i private hjem, men det er sjældent virksomhedens egne medarbejdere, der står for vinduespudsningen på arbejdspladsen. På arbejdspladsen vaskes vinduer, som sidder højere oppe end stueetagen, med teleskopstang, mens vinduer højere oppe end tredje sal vaskes og pudses ved hjælp af en lift som kan hæves og sænkes.

Professionelle vinduespudsere bruger vand, som er renset for kalk og mineraler, så vandet er fuldstændig rent og blødt og dermed ikke efterlader striber på de rene vinduer.

Inden vinduespudseren kommer ud til arbejdspladsen, vil fagpersonen på forhånd have spurgt ind til jeres behov, så han eller hun ved, hvor mange vinduer, som skal gøres rent, om det både er indvendigt og udvendigt, hvor beskidte vinduerne er og dermed, hvor grundigt de skal pudses.

vinduespudsere på siden af bygning

Professionel vinduespudsning til erhverv i hele Danmark

Der tilbydes professionel vinduespudsning til erhverv i hele landet. Så om I holder til i Nordjylland, Midtjylland, Vestjylland, Syd- eller Sønderjylland, Sjælland eller Øerne, er det muligt at få rene vinduer på jeres arbejdsplads.

Prisen er ikke altid afgørende for resultatet af vinduespudsningen. Mange firmaer tilbyder i dag uforpligtende tilbud, så I nemt kan vælge det bedste tilbud til netop jeres virksomhed. Er I utilfredse med resultatet hos en vinduespudser, er det heldigvis utroligt nemt at skifte til en anden professionel vinduespudser næste gang.

Vinduespudsning til jeres behov

Enhver professionel vinduespudser vil inden han eller hund går i gang, ja faktisk før han eller hun overhovedet møder op på adressen, have afklaret, om I ønsker at vinduespudsningen skal foregå med rentvandsanlæg eller almindeligt vand. Rentvandsanlæg kan benyttes til de fleste vinduer, men vil også få prisen til at stige. Ofte vil vinduespudseren selv foreslå, hvad der vil være bedst at vælge til netop jeres vinduer.

Vinduespudning med almindeligt eller traditionelt vand er ikke dårligere end vand fra rentvandsanlæg. Det kan dog tage længere tid at pudse vinduerne, hvis man bruger almindeligt, traditionelt vand.

Vinduespudsning med faste intervaller

Mange professionelle vinduespudsere, som tilbyder vinduespudsning til erhverv, tilbyder også at komme ud til virksomheder med faste intervaller. Dermed er I altid sikret rene og skinnende ruder. Hvis en vinduespudser kommer forbi med jævne mellemrum, kan man ofte oprette en serviceaftale eller abonnementsordning. Med en sådan ordning, når vinduerne sjældent at blive ret beskidte, og I vil tilmed ofte spare penge, da man ofte kan opnå en rabat ved en fast aftale om vinduespudsning.

vinduespudsning

Miljørigtig vinduespudsning til erhverv

Der findes i dag cirka 2000 vinduespudsere. Af dem er knap 340 af dem miljøvenlige vinduespudsere. For at foretage miljøvenlig vinduespudsning skal en række krav være opfyldt:

Vinduespudsningen skal udføres med en miljørigtig sæbe, som gerne skal være svane-mærket. Der bør så vidt muligt bruges rentvandsanlæg til vinduespudsningen. Vinduespudseren skal forsøge at minimere sit vandforbrug mest muligt. Brugen af engangsartikler til vinduespudsningen skal være på et minimum. Affald fra vinduespudsningen skal sorteres korrekt. Vinduespudseren bør sendes elektroniske fakturaer til arbejdspladsen frem for fysiske papirfakturaer. Sidst men ikke mindst bør vinduespudseren spare på brændstoffet. Det kan blandt andet ske ved at optimere sin rute gennem en arbejdsdag.

Jo flere af disse punkter, som er opfyldt hos en vinduespudser, jo mere miljøvenlig er han eller hun i sit arbejde. Er man i tvivl om ens potentielle vinduespudser til erhverv er miljøvenlig, er det bedst at spørge ham eller hende direkte.

Hvorfor bør man hyre en miljøvenlig vinduespudser til erhverv?

Der er flere grunde til, hvorfor jeres virksomhed bør hyre en miljøvenlig vinduespudser. For det første tager virksomhed et aktivt miljøansvar. En miljørigtig vinduespudsning er nemlig med til at understøtte en arbejdsplads grønne profil. Dernæst er du som udgangspunkt sikret et ligeså godt slutresultat med en miljøvenlig vinduespudsning som med en traditionel vinduespudsning, der bruger flere kemikalier.

Vil i gerne være en grønnere og mere miljøbevidst virksomhed, kan i med fordel også læse vores artikel om bæredygtige kontorartikler. Her kan i blandt andet finde inspiration til, hvordan i vælger de mest miljøvenlige kontorartikler.

Forberedelser inden vinduespudseren kommer forbi arbejdspladsen

Når I har hyret en vinduespudser til at vaske og pudse arbejdspladsens vinduer, er det altid en god idé at skrive datoen for aftalen i en fælles kalender, så alle ved, at vinduespudseren kommer fordi. Det er der flere grunde til.

Skal I have pudset vinduer indvendigt på arbejdspladsen, skal alle vindueskarme indendørs tømmes for ting. Det er både for medarbejdernes egen skyld og for vinduespudserens skyld. Vindueskarmen skal være tømt for ting, så vinduespudseren nemt kan komme til at udføre sit arbejde. Dermed undgår medarbejderne også, at vinduespudseren selv skal rykke rundt på ting og potentielt får lagt dem et forkert sted.

Udvendigt skal I som virksomhed sørge for, at der ikke står ting op ad bygningen, som kan stå i vejen for vinduespudserens arbejde. Det kunne for eksempel være medarbejderes cykler, som er parkeret på en måde, som ikke en hensynsmæssig for vinduespudseren. Skal der pudses vinduer i stor højde, og skal der bruges en lift, er det desuden vigtigt, at der ikke holder biler parkeret tæt op ad bygningen, da en sådan lift optager en del plads.

tre mænd pudser vindduer

Vinduespudsning er et spørgsmål om tillid

Modsat jeres faste rengøringspersonale, kommer vinduespudseren sjældent oftere end en gang om måneden. Det er derfor ikke sikkert, at I som sådan kender jeres vinduespudser.

Derfor er det også rigtig vigtig, at I har tillid til jeres vinduespudser. Både at han eller hun gør et ordentligt stykke arbejde, men i lige så grad, at I er trykke ved at invitere vinduespudseren indenfor, hvis arbejdspladsen skal have pudset vinduer indendørs.

På nogle arbejdspladser kan vinduespudseren komme ud for at overhøre eller se fortrolige oplysninger, og her er det afgørende at man har en god aftale med vinduespudseren og fuld tillid til, at han eller hun selvfølgelig ikke misbruger de oplysninger, personen potentielt kunne komme i besiddelse af.

Ikke alle og enhver kan pudse vinduer spejlblanke

Har du nogensinde selv forsøgt at pudse dine vinduer spejlblanke uden striber? I så fald ved du, at det er en opgave som kræver visse kompetencer og de rette redskaber. Med en professionel vinduespudser til din arbejdsplads, er du sikret en vinduespudser, som er trænet i vaske og pudse vinduer til perfektion. Mange vinduespudser-virksomheder uddanner deres egne folk og sikrer dermed, at nye medarbejdere er oplært i en standard, de kan stå inde for.

En professionel vinduespudser kommer selvfølgelig med professionelt, der sikrer en perfekt og effektiv rengøring af arbejdspladsen vinduer hver eneste gang. Din professionelle vinduespudser vil ofte medbringe følgende udstyr: Vinduesskrabe, stripstang, overtræk til stripstang, teleskopstænger med og uden vandgennemløb, vaskeskind og klude, spande til vinduespudsning, sæbe til vinduespudsning, arbejdsbeklædning til vinduespudseren, rentvandsanlæg samt en eventuel lift hvis vinduer skal pudses i stor højde.

Der er altså rigtig meget udstyr i som arbejdsplads ikke skal tænke på, når I vælger at hyre en professionel vinduespudser til erhverv, som medbringer alt nødvendigt udstyr selv.

Hvad er forskellen på vinduesvask og vinduespudsning?

Når man får vasket og pudset sine vinduer går det ofte blot under fællesbetegnelsen vinduespudsning, men det er ikke helt korrekt. En vinduesvasker rengør nemlig vinduer med demineraliseret og helt rent og blødt vand, så vinduerne bliver rene og fri for irriterende striber.

En vinduespudser pudser vinduer på traditionel vis med vand og sæbe. Det er for eksempel, sådan man gør, når man vil have rene vinduer indendørs, da vinduesvask her vil svine alt for meget og potentielt ødelægge interiør i processen. Det kan derfor være relevant at være opmærksom på forskellen, når I bestiller en vinduespudser til jeres arbejdsplads.

mand pudser vinduer

Vinduespudsning til erhverv med lift eller rapelling

Er I en virksomhed, som strækker sig over flere etager, eller er jeres kontor placeret højt oppe i en bygning eller et højhus, kan I selvfølgelig stadig få vasket og pudset jeres vinduer. I skal dog formentlig have fat i en vinduespudser som er specielt trænet i at pudse vinduer i stor højde.

I første omgang vil vinduespudseren vaske vinduer ved hjælp af en lift, som kan hæves og sænkes. Er vinduerne placeret så højt, at liften ikke kan nå dem heller, skal vinduespudseren i gang med at rapelle udenpå bygningen. Det siger næsten sig selv, at det langt fra er alle vinduespudsere, som tilbyder denne service.

Ved vinduespudsning med rappelling hæfter vinduespudseren sig fast i toppen af bygningen, mens han herefter rappelle ned af facaden, mens vinduerne vaskes et for et. Det smarte ved at pudse vinduer ved hjælp af rapelling er blandt andet, at vinduespudseren her kan komme rundt over det hele, hvor en lift normalt vis også ville have svært ved at komme omkring.

Har du endnu ikke indsendt en opgave?

Ofte stillede spørgsmål

Det er meget forskelligt, hvor ofte man bør få pudset vinduer på arbejdspladsen. Nogle får det gjort en gang hver måned eller hver anden måned, mens andre blot bestiller vinduespudsning, når de trænger. Der kan dog være penge at spare ved at have vinduespudsning på abonnement, da man så ofte opnår en mængderabat.

Regnvejr har ikke indflydelse på resultatet af vinduespudsningen. Regner det, når din professionelle vinduespudser kommer, kan han eller hun altså stadig udføre sit arbejde med et rent og skinnende resultat.

Nej, regn gør ikke dine vinduer beskidte, det gør snavs og støv til gengæld.

Skal I have pudset vinduerne indvendigt på arbejdspladsen, skal I fjerne alle ting, som står i vindueskarmene. Det normalt ikke nødvendigt at fjerne gardiner.

Prisen på vinduespudsning til erhverv afhænger fuldstændig af, hvor mange vinduer arbejdspladsen har, og hvor mange etager, det drejer sig om. Med en serviceordning, altså en abonnementsordning, vil man ofte kunne spare penge på vinduespudsning.

Der findes masser af miljøvenlige vinduespudsere i Danmark. Er du i tvivl om en vinduespudser er miljøvenlig, er det nemmest blot at spørge ham eller hende direkte, hvad personen gør, for at skåne miljøet i sit arbejde.

Ikke nødvendigvis. Men er I en virksomhed, som i forvejen har en grøn profil og vægter jeres klimaregnskab højt, giver det rigtig god mening at vælge en ”grøn” vinduespudser.

Ja, sagtens. Der findes professionelle vinduespudsere, som er specialiserede i at pudse vaske og pudse vinduer i stor højde. Her vil man enten bruge en lift eller rappelle ned fra toppen af bygningen.