Sådan vælger du den rigtige printer til hjemmekontoret

En printer er ikke bare en printer. Der er faktisk stor forskel på printere i dag, og det er derfor ikke bare sådan lige at gå ud og købe den første og bedste printer til hjemmekontoret. Og når det gælder hjemmekontoret, kan det især være svært. For skal det være en printer til hjemmet? Eller en printer til kontoret? En printer til hjemmet vil sjældent egne sig til kontoret, og omvendt. Så hvilken printer er nu lige bedst til hjemmekontoret?

Det kommer selvfølgelig an på, hvad du har behov for i en printer. I denne guide kan du læse mere om, hvad du bør overveje, når du skal købe en printer til hjemmekontoret.

Få tilbud på printere til hjemmekontoret

Er du på udkig efter en god printer til hjemmekontoret? Udfyld formularen her – så får du tre tilbud på printere til hjemmekontoret. Få hjælp her til at finde de bedste leverandører af printere til hjemmekontoret her.

printer som printer

Har du endnu ikke indsendt en opgave?

Hvilken printer skal jeg vælge til hjemmekontoret?

De seneste par år er vi mange, der har stiftet bekendtskab til hjemmearbejde og hjemmekontor. Mange har fundet ud af, at de trives godt med denne mere fleksible arbejdsform. Det er dog vigtigt at have det rette udstyr. Foruden møbler og diverse kontorartikler til hjemmekontoret – som du for resten kan læse om her – kan det også være en god idé at investere i en god printer.

Det er nemlig ikke sikkert, at den gamle, lille all-in-one printer, du har stående i kontoret, kan klare arbejdsdag efter arbejdsdag i hjemmekontoret. Og måske har du ikke tænkt over, hvilken printer I har stående på arbejdspladsen.

Hvilken printer skal du så gå efter til hjemmekontoret? Det afhænger af, hvad du har behov for – og du bør derfor overveje følgende:

  • Hvad skal du printe? Tekst eller foto og grafik?
  • Hvor meget skal du printe – og hvor hurtigt?
  • Skal det være farve og/eller sort/hvid?
  • Skal det være en multifunktionel printer?
  • Skal printeren være trådløs?
  • Hvad er dit budget?

Og så er der selvfølgelig også det helt store spørgsmål: Skal det være en laserprinter eller inkjetprinter? Det kan du sandsynligvis finde ud af ved at svare på de øvrige spørgsmål først.

Hvad skal du printe?

Hvad skal du bruge printeren på hjemmekontoret til? Skal der printes tekstdokumenter, regneark og lignende, eller skal printeren bruges til at udskrive grafisk materiale og fotos af høj opløsning? Det har både betydning for, hvilken type printer, du skal vælge, samt om det skal være en farve eller sort/hvid printer. Det er dyrere at printe i farver, og laserprintere er eksempelvis også dyrere end inkjetprintere.

Overvej derfor, hvad du primært skal bruge printeren til.

printer på skrivebord

Hvor hurtigt og hvor meget skal du printe?

Laserprintere er kendte for at være hurtige. De kan printe store mængder på kort tid. Det kan derfor være en god idé at overveje, hvor hurtigt din printer skal kunne printe – hvor mange ark i minuttet.

Til hjemmekontoret behøver du næppe gå efter en printer, der kan printe så hurtigt som printeren på kontoret. Men det kan stadig have sine fordele med en hurtig printer, hvis du skal printe meget og ofte.

Farve eller sort/hvid printer?

Skal du printe farve eller sort/hvid? Ovenfor var vi lidt inde på det. Om du har behov for at printe i farve eller sort/hvid, afhænger meget af, hvad du skal printe. Fotos og grafisk materiale er selvfølgelig bedst i farver. Men skal du primært printe tekstdokumenter, kan du med fordel overveje, om sort/hvid-printeren er fint til dit behov.

All-in-one printer

Har du behov for en smart løsning, hvor du både kan printe, kopiere og scanne? Så kan du overveje en all-in-one printer til hjemmekontoret. Det er en multifunktionel printer, som har både kopi, scan og print. Det er smart, hvis der er dokumenter, der skal kopieres eller scannes. Efterhånden er all-in-one printere en både smart, billig og pladsbesparende løsning. Den egner sig derfor godt til hjemmekontoret, hvor der er behov for flere funktioner i en printer.

Trådløs printer

De fleste nye printere i dag er efterhånden trådløse og kan printe via Wi-Fi eller Bluetooth. Det er både smart og nemt. På den måde kan flere i huset printe, uden at skulle rende rundt og koble laptops til. Før i tiden var trådløse printere som regel dyrere, men det er efterhånden ikke tilfældet.

Computer og trådløs printer

Hvad skal printeren koste?

Prisen på printeren kan selvfølgelig også være nødvendig at overveje. Her vil vi som regel sjældent gå efter en lige så dyr model som til kontoret på arbejdet. Når det gælder printere til hjemmekontoret, kan du både kigge på printere til hjemmet (der som regel er billigere) eller printere til erhverv. Printere til hjemmet kan findes fra få hundrede kroner og op til flere tusinde.

Printere til erhverv er som regel i den dyre ende, men du kan sagtens finde printere, der koster det samme som printere til hjemmet.

Er du interesseret i at vide mere om printere til erhverv, kan du læse mere i vores artikel om, hvordan du vælger den rigtige printer til kontoret.

Prisen afhænger først og fremmest af funktioner, om det er farve eller sort/hvid, samt om det er laser eller blækprinter.

En printer kan være nok så billig ved købet, men det kan også være en god idé at kigge på prisen på blækpatroner eller toner til den pågældende model. Du kan nemlig komme ud for at de er meget dyre, og så vil du på sigt stå med en dyr printer.

Laserprinter eller inkjet?

Skal du vælge en laserprinter eller inkjet printer til hjemmekontoret? Det afhænger først og fremmest af de forskellige spørgsmål ovenfor. Laserprintere er som regel dyrere end inkjet eller blækprintere. Især hvis du skal vælge en model med farvetoner. Til gengæld er laserprintere hurtige og effektive.

Laserprintere egner sig bedst til at udskrive tekstdokumenter, mens inkjetprintere er kendte for at have en høj kvalitet, når det gælder print af fotos og grafisk materiale. Den primære overvejelse i den forbindelse er altså, hvad du skal printe mest af.

Du bør også tænke over, om du har planer om at printe store mængder, og hvor ofte du skal bruge printeren. Blækpatroner til inkjetprintere har tendens til at tørre ind, hvis du ikke printer særligt tit. Det kan derfor være værd at overveje, om laserprinteren er et bedre valg. Det gælder også, hvis du skal printe store mængder, da laserprinteren bruger mindre toner end inkjetprinteren bruger blæk.

Alt i alt er der altså en del overvejelser, når du skal vælge en printer til hjemmekontoret. Tænk over, hvad du skal printe, hvor ofte og hvor meget. Så er du et skridt nærmere den rigtige printer.

Har du endnu ikke indsendt en opgave?

Ofte stillede spørgsmål

Det kommer an på, hvad du har planer om at bruge printeren til. Skal du printe tekst, vil laserprinteren være et godt valg – det gælder også, hvis du skal printe ofte og i store mængder. Skal du derimod printe fotos, grafisk materiale mm., vil en inkjet printer være et bedre valg.

Ikke nødvendigvis – skal du primært printe tekstdokumenter, behøver du ikke investere i en farveprinter, som ofte er dyrere både i sig selv, samt i farvepatroner.

Det afhænger selvfølgelig af, hvilken printer du vælger. Der findes printere, der er særligt udviklet til ikke at støje så meget, når de printer. Skal printeren stå i en stue eller et rum, hvor I er flere til stede, kan det være en god idé at vælge en mere støjsvag printer.