Professionel hjemmearbejdsplads

Vi er mange der har prøvet hjemmearbejdspladsen af her under corona, men for mange er det også en mulighed, der hænger ved. Nogle virksomheder har valgt helt at nedlægge deres kontor og gå over til rent hjemmearbejde, mens andre virksomheder tilbyder en større fleksibilitet for deres medarbejdere.

Få tilbud på udstyr til hjemme-kontoret

Skal du indrette en ny hjemmearbejdsplads, eller skal hjemmearbejdspladsen opdateres, så den er professionel? Læs her hvad du bør overveje, når du skal indrette dit professionelle hjemmekontor.

Udfyld formularen herunder og få tre tilbud på udstyr til hjemmekontoret – så er du godt på vej til at indrette den helt rigtige hjemmearbejdsplads.

Mand sidder på hjemmekontor

Har du endnu ikke indsendt en opgave?

Skab de bedste rammer for hjemmearbejdspladsen

Skal du arbejde hjemme fast – enten hver dag eller enkelte dage i ugens løb, er det vigtigt at indrette en ordentlig arbejdsplads, hvor du kan sidde behageligt og arbejde. Det er ikke nok bare at slå sig ned ved spisebordet eller i sofaen, for det kan give dig nogle knapt så gode arbejdsstillinger.

Sørg derfor for at indrette et rum eller hjørne af stuen eller soveværelse til dit hjemmekontor. Allerbedst vil det være at have hjemmekontoret i et rum for sig, fordi du på den måde kan holde hjem og arbejde bedre adskilt. Det er både godt, fordi du kan få ro hvis andre er hjemme, og fordi det kan være nemmere at koncentrere sig i et rum, der er decideret indrettet til arbejde. Et kontor i hjemmet kan skabe et produktivt miljø, hvor du bedre kan koncentrere dig og fokusere på dagens opgaver.

Rumdelere kan skabe arbejdsrum

Har du ikke mulighed for at indrette et rum til kontor, kan du også indrette et lille hjørne i stuen eller soveværelset til hjemmekontor. Er det muligt, kan det være en fordel at sætte en skillevæg eller skærmvæg op, for på den måde kan du også inddele rummet og skabe et lille kontorhjørne, hvor der er lukket af for forstyrrende elementer. Det kan også være rumdelere, der kan fungere som opbevaringsmøbler.

Det er bedst at indrette kontoret et sted, hvor du har mulighed for at lukke af for det, når du ikke arbejder. På den måde vil du have nemmere ved at lade arbejde være arbejde og lukke ned, når arbejdsdagen er slut. Når du har fri, skal du nemlig holde fri, og det kan være svært, hvis du hele tiden kan se arbejdspladsen henne i hjørnet af stuen – for hvad nu hvis der lige er noget, du skal tjekke? Det er vigtigt, at du lader din hjerne slappe af og holder fri, når arbejdsdagen er slut, og når det er weekend.

Kvinde arbejder hjemmefra

Indret dit hjemmekontor med de rette møbler

Et kontor i dag består ikke bare af et skrivebord, en kontorstol og lidt papir og skriveartikler. Det er efterhånden de færreste, der kan klare sig med det. De fleste bruger computere i dag, og der skal gerne forskelligt udstyr til for at skabe den optimale arbejdsplads.

Til et hjemmekontor som skal bruges hver dag, vil en laptop sjældent være nok, fordi du kommer til at sidde i en dårlig stilling, når du arbejder foran en laptop i længere tid. Derfor er det godt at supplere med en ekstra computerskærm – og endnu bedre et ekstra tastatur, som du kan koble til. På den måde kan du få computerskærmen op i den rette højde, og du kan sidde med et godt tastatur.

Vælg et hæve-sænkebord

Og hvad med bordet du skal sidde ved? Til en hjemmearbejdsplads som skal bruges hver dag eller flere gange om ugen, vil det være en god idé at vælge et hæve-sænkebord. Det giver dig mulighed for at variere din arbejdsstilling i løbet af dagen og derved mindske risikoen for skader i ryg, nakke og skuldre. I samme ombæring er det også en god idé at vælge en god og ergonomisk kontorstol.

Når du skal vælge kontormøbler, er det vigtigt at vælge nogen, der passer til din kropsbygning, og som giver dig mulighed for at variere i arbejdsstillingerne i løbet af dagen. Læs mere om ergonomi og indretning her.

Overvej også, om du har plads til en træningsbold eller pilatesbold på hjemmekontoret. Den giver dig mulighed for at variere mellem arbejdsstillingerne, samt mulighed for at lave lidt øvelser i dagens løb. Det er nemlig ikke godt for din krop at sidde ned en hel dag. Kom op og bevæg dig, varier dine arbejdsstillinger og tag pauser undervejs.

Huskeliste til hjemmearbejdspladsen

Det er meget forskelligt, hvad vi har behov for af udstyr til hjemmekontoret. Nogle mennesker kan klare sig fint med et godt hæve-sænkebord, en ergonomisk kontorstol, og evt. en computerskærm og andre småting. Andre har brug for lidt mere udstyr. Det kan være diverse kabler, kontorartikler mm.

Skal der holdes virtuelle møder på hjemmearbejdspladsen, kan det også være en for del at have udstyret hertil. Det drejer sig for eksempel om et godt webcam, headset med mikrofon og lignende.

Alt efter hvad du har behov for på din hjemmearbejdsplads, er der her en liste over nogle af de mest almindelige ting til hjemmekontoret:

 • Computerskærm
 • Mus og tastatur
 • Diverse kontorartikler
 • Kabler
 • Kabelskjulere
 • Kontorstol
 • Hæve-sænkebord
 • Skrivebordslamper og loftslamper
 • Headset med mikrofon
 • Webcam
 • Højtalere – evt. konferencehøjtaler
 • Printer
 • Makulator
 • Evt. lidt planter og billeder for hyggens skyld

Vil du gerne have mere inspiration til, hvordan du kan indrette din hjemmearbejdsplads? Så kan du med fordel læse vores artikel med inspiration til hjemmekontoret.

Mand arbejder hjemmefra

Mange er glade for hjemmearbejde

Før pandemien var hjemmearbejde sjældent noget, vi havde mulighed for. De fleste virksomheder var overbevidste om, at hjemmearbejde absolut ikke var en mulighed. For hvad nu med møder? Og kunne medarbejderne nu også koncentrere sig derhjemme?

Men næsten alle kontorarbejdere blev kastet lige ud i hjemmearbejdet, da pandemien tog til, og Danmark lukkede ned. Det var en stor omvæltning for mange, og bestemt ikke noget alle har været glade for. Dog har mange virksomheder fundet ud af, at hjemmearbejde bestemt ikke er nogen dårlig idé. Faktisk er det for nogle mennesker rart med den fleksibilitet og mulighed for at strukturere sin egen hverdag. Det har resulteret i større effektivitet og produktivitet.

De mennesker som trives med hjemmearbejde og fleksibiliteten i hverdagen, er blevet mere glade for deres arbejde, og det har gjort dem mere motiverede. Det er nemlig langt fra alle, der trives på et kontor med mange mennesker.

Møder kan holdes over teams og zoom. Ja, vi har sågar kunne holde virtuelle fredagsbarer og andre hyggelige events med hinanden.

Med muligheden for hjemmearbejde gør du også din virksomhed mere attraktiv. Det gør det nemt for pendlere at skabe lidt variation i hverdagen, fordi de ikke behøver pendle fra Aarhus til København hver dag i ugens løb. En hjemmedag eller to kan gøre hverdagen nemmere for mange pendlere, og i det hele taget de medarbejdere, som trives med den fleksibilitet og mulighed for selv at tilrettelægge arbejdsdagen.

Har du endnu ikke indsendt en opgave?

Ofte stillede spørgsmål

Overvej hvad du har behov for på dit hjemmekontor – skrivebord, kontorstol, opbevaringsmøbler, og diverse kontorartikler. Hav ergonomi i baghovedet, når du skal vælge de helt rigtige kontormøbler.

Tænk over placeringen af skrivebordet i rummet. Er det muligt kan du placere skrivebordet med siden til vinduet, hvor du kan udnytte dagslystet. Sørg for gode gardiner til at skærme mod skarpt sollys.

Sørg for at finde gode, ergonomiske kontormøbler, samt andet udstyr, du har behov for på dit hjemmekontor. Hvis det er muligt, så sørg for at holde kontoret i et rum for sig. Er det ikke muligt, så del det eventuelt op med en skærmvæg eller rumdeler.